Over ons

Introductie

Hallo, mijn naam is Liesbeth van Tilburg. Komend uit een ondernemend gezin, kriebelde het bij mij al op jonge leeftijd om zelf een onderneming te starten. Na het afronden van de studie ‘beleid –en organisatiewetenschappen’ aan de Katholieke Universiteit Brabant (KUB) in Tilburg, ben ik gaan werken in het bedrijf van mijn ouders. Maar mijn plannen om een eigen onderneming te starten werden steeds concreter.

Tijdens een bezoek aan een binnenspeeltuin in België begon er iets bij mij te borrelen. Half jaren ‘90 waren binnenspeeltuinen in Nederland nog geen veel voorkomend concept en daar zagen we kansen.

Gemeente Roosendaal was enthousiast maar had geen geschikte locatie. Daarentegen was de gemeente Breda zo enthousiast, en net bezig met de ontwikkeling van een mooi recreatief terrein, dat we begin 1999 binnenspeeltuin Joepie in Breda geopend hebben. Maar hoe komen we dan bij Vrouwenhof uit?  Daarvoor gaan we even terug in de tijd.

Hoe het allemaal begon

1948
Pater Alphons was de man die tijdens de oorlog samen met Janus en Toos van Haperen plannen maakte om een vakantiekolonie voor kinderen op te richten. Helaas heeft pater Alphons de oorlog niet overleefd en heeft Janus van Haperen in zijn gedachtengoed plannen voor een speeltuin gemaakt. De officiële opening werd op 8 augustus 1948 verricht onder muzikale klanken samen met de toenmalige burgemeester Anton Freijters.

In de loop der jaren groeit dit initiatief uit tot een omvangrijk ‘ontspanningscentrum’ voor jong én oud. Natuurlijk is de term ‘ontspanningscentrum’ de afgelopen jaren enorm veranderd. Daarom gaan we met de tijd mee, maar blijft het oorspronkelijke doel in ere gehouden.

“Niet achterom kijken maar werken aan een nieuwe toekomst.” – Jacqueline van Haperen (dochter van Janus en Toos)

2005
In 2005 zocht de gemeente Roosendaal een nieuwe sfeer voor de speeltuin, een ondernemer die van het steeds verder achteruitgaande Vrouwenhof weer een mooie speeltuin wilde maken. Het zou voor de kinderen en de volwassenen in Roosendaal weer van meerwaarde moeten worden. Omdat wij eind jaren ’90 al in contact geweest waren met de Gemeente, kwamen wij in beeld toen zij aan het project Vrouwenhof begonnen.

Marten en ik hebben in 2006 het Vrouwenhof overgenomen van de Gemeente en zijn samen met ons team van start gegaan met het herstellen en innoveren van Vrouwenhof. Wij wilden weer een mooi plekje Roosendaal voor alle Roosendalers creëren. En met succes! De speeltuin werd weer een aantrekkelijke plek voor jong en oud. Maar in 2017 sloeg het noodlot toe en is Marten plotseling overleden. Het gezicht van de speeltuin, ook wel bekend als “de meneer van de speeltuin”, was niet meer.

 

2019
Om de gasten van Vrouwenhof het totaalpakket aan ontspanning aan te kunnen bieden is in 2019  een pannenkoekenrestaurant geopend. Een verbouwing maakte van onze kantine een heus, knus restaurant waar we hedendaags heerlijke pannenkoeken verkopen.

2022
Sinds 2022 zijn wij bezig om Vrouwenhof weer in te richten als een ontspanningscentrum voor jong en oud. De speeltuin wordt aangepast naar de tijd van nu en onze visie. 2022 was een jaar met veel nieuws en natuurlijk een grote reden om feest te vieren, want op 8 augustus 2023 bestaat Vrouwenhof maar liefst 75 jaar!

Missie 

“Jong en oud een plek bieden in een vertrouwde en natuurlijke omgeving waarbij ze de tijd vergeten” 

Visie

Wij streven naar een natuurlijke en veilige omgeving waar jong en oud worden uitgedaagd. Met nieuwe elementen en vele speelmogelijkheden moeten gasten verrast blijven. Dit alles in combinatie met authentieke “Brabantse gastvrijheid” om zo een onvergetelijke ervaring te bieden.

Kernwaarden

Saamhorigheid staat bij ons erg hoog in het vaandel. Zowel intern als voor de gasten is dit een belangrijke waarde bij Vrouwenhof. Elkaar behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden, met respect en vriendelijkheid. Dit dragen we ook uit naar onze gast.

Vertrouwen is natuurlijk niet te vergeten. Het “thuiskomen” bij Vrouwenhof is iets wat we in stand proberen te houden. Hieronder valt ook het werken aan een stralende toekomst met een nuchtere en trotse blik op waar we vandaan komen.

Gastgerichtheid komt vanzelfsprekend met een uitroepteken in het lijstje van onze kernwaarden. Alles wat we doen, doen we met oog naar de gast van Vrouwenhof. Elke stap die we zetten, zetten we richting het verbeteren van de ervaring van de gast.

Flexibiliteit staat voor denken in oplossingen. Wij proberen om elke situatie zo te maken dat eenieder het ervaart als aangenaam. Hierin denken wij graag mee met de gast en kunnen wij ons goed verplaatsen in hun standpunt.

Onze collega's

Wat Vrouwenhof uniek maakt, komt mede door ons fantastisch team! Voor ons staan namelijk onze collega’s op de eerste plaats. Met veel plezier werken wij samen aan het creëren en bieden van een gezellige en ontspannen dagje weg voor de gast. Wij geloven dat wanneer de medewerkers met een fijn en plezierig gevoel werken, dit automatisch doorwerkt naar de gast. Dit werkt namelijk al 75 jaar zo!

Daarom stelt Vrouwenhof zich ook op als een ideale leerschool voor (jong)volwassenen in het werkveld. Onze focus ligt op het begeleiden en opleiden van onze medewerkers. Wij bieden hen graag een veilige plek waar ze zich kunnen ontwikkelen tot een zelfstandige, inzichtvolle werknemer. Door middel van respect, vertrouwen en een persoonlijke aanpak werken wij allen met plezier bij Vrouwenhof.

Niet enkel voor werknemers is Vrouwenhof een goede leerschool. Wij stellen ons ook open voor stagiaires van elk niveau. Wij geloven in de kracht van coöperatie. Niet enkel de studenten leren van ons, maar wij blijven ook leren van de jonge en frisse blik van studenten!

Even voorstellen!

Liesbeth van Tilburg
Eigenaar
Anouk
Marketing manager
Sienna
Gastvrouw
Marion
Kok
Steven
Kok

Voor de toekomst

Met trots vervolgen wij de ontwikkeling van de speeltuin. Met al onze ontwikkelingen bouwen wij verder op het oorspronkelijke doeleind van de speeltuin: het bieden van “een ‘ontspanningscentrum’ voor jong én oud.” Door middel van een kindvriendelijk thema wordt Vrouwenhof de plek om te bezoeken voor jong én oud. We streven ernaar om een fijne en veilige plek aan te bieden waar plezier en ontspanning samenkomen gewikkeld in een natuurlijk jasje.

Na een duik in de geschiedenis van het park Vrouwenhof, kwamen we tot de ontdekking dat het park vroeger ’s avonds aantrekkelijker was dan dat het nu is. Het werd zelfs omschreven als een “feeëriek muzikaal wandelpark”. Dit proberen we te herstellen met onze toekomstplannen voor de speeltuin. Zo is er al de terugkeer van water, licht en zelfs een heus openluchttheater gerealiseerd en blijven we ontwikkelen.

Men moet nooit stoppen met dromen. Uiteindelijk willen we doorgroeien naar een bestemming die het gehele jaar rond een ervaring bied voor een ieder. Dingen waar we dit mee willen bereiken zijn een eigen karakter, optredens, eigen merchandise en meer. Waar we de speeltuin herinrichten in speelgebieden, verschillende toestellen groeperen en we willen door heel het park een wandelpad aanleggen. Tijdens een bezoek kunnen de kinderen de hele dag op avontuur en kan de volwassen bezoeker heerlijk tot rust komen.

Voor nu wensen we je een fijne dag en hopen je snel te mogen begroeten bij Vrouwenhof!

 

Wij zoeken jou!

Wil jij werken op de leukste plek van Roosendaal? Solliciteer dan nu!
Vanaf maart zijn wij weer op zoek naar nieuwe leuke medewerkers (vanaf 16 jaar) die ons team willen komen versterken! Of je al ervaren bent of dit je eerste baan wordt, dat maakt niet uit. Wij zullen je alles bijbrengen!
Je komt te werken in een team waarbij we het echt samen doen! Een team dat hard werkt, maar ook vaak de gezelligheid opzoekt. Zo hebben we minimaal 3 personeelsevenementen in een jaar, wie wil dat nou niet?

 

Reserveer hier direct!

Stuur een appje